Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Solitaire Home Story

Solitaire Home Story is een prachtig Tripeaks-kaartspel met een spannend verhaal vol grappige personages. Sorteer de speelkaarten en help Alice het oude huis van haar vader helemaal op te knappen. Door de levels uit te spelen kun je telkens nieuwe hoofdstukken van het verhaal ontgrendelen.

Het verhaal: Help Alice haar ouderlijk huis te redden!

Wanneer Alice terugkeert naar het dorpje waar ze is opgegroeid staat haar een nare verrassing te wachten. Het grote oude huis van haar vader is in een vreselijke staat van verval geraakt. En dan niet alleen! In een poging het huis te repareren heeft haar vader een enorme lening afgesloten bij de hebzuchtige burgemeester. 

Al dat renovatiewerk was veel te zwaar voor haar oude vader, maar hij heeft de ernst van de situatie lange tijd voor Alice geheimgehouden. Nu komt de burgemeester zijn geld opeisen. Als Alice en haar vader het geld niet snel terugbetalen, dreigt de burgemeester beslag te leggen op haar ouderlijk huis!

Maar er is hoop! Alice bedenkt een plan om mee te doen aan een home makeover wedstrijd. Als ze de eerste prijs wint, kan ze met het prijsgeld de schuld afbetalen. Maar eerst moet ze het vervallen huis veilig genoeg maken om de jury te overtuigen haar überhaupt mee te laten doen…

Ondertussen wordt Alice’s geduld (en haar creditcard) behoorlijk uitgeput door haar egoïstische vriend. En die situatie wordt nog ingewikkelder als een voormalige liefde onverwacht aan haar deur verschijnt...

Hoe speel je Solitaire Home Story?

Sorteer de kaarten en speel de levels uit om sterren te verdienen. Je kunt deze sterretjes gebruiken om het huis beetje bij beetje te renoveren. Speel nieuwe hoofdstukken van het verhaal vrij, en ontgrendel nieuwe delen van het huis om op te knappen.

Spelregels

Je kunt de kaarten sorteren door open kaarten (die met het plaatje naar boven liggen) naar de aflegstapel te verplaatsen. Speel zo alle kaarten in het tableau weg. Je kunt de kaarten verwijderen als ze één punt hoger of lager in waarde zijn dan de vorige kaart die aan de stapel is toegevoegd.

Als je geen kaarten meer kunt wegspelen, dan kun je een nieuwe kaart uit de reservestapel trekken. Het aantal reservekaarten is wel beperkt, dus kijk voor elke kaart die je trekt goed welke kaarten je het beste kunt wegspelen.

Bijzondere kaarten

Ook zijn er veel leuke bonuskaarten die een bijzondere draai aan het spel geven. Zo zijn er onder andere kaarten die op slot zitten, jokers, en kaarten met personages erop die je vooruit helpen (de vrienden van Alice) of het je juist moeilijker maken (slechteriken zoals de burgemeester).

Speel meer gratis online spelletjes zoals Solitaire Home Story

Vind je dit spel leuk, bekijk dan ons volledige overzicht van kaartspelletjes. Of bekijk onze Softgames spellen-pagina om meer games van dezelfde studio te spelen.

Wie heeft Solitaire Home Story gemaakt?

Solitaire Home Story is gemaakt door Softgames.

Wanneer werd Solitaire Home Story voor het eerst uitgebracht?

Dit spel werd voor het eerst uitgebracht op 24 juni 2024.