Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Retro Ping Pong

Retro Ping Pong is een spannend Pong-spelletje met een klassieke spelmodus en een verrassende Actie-modus die de nodige variatie brengt binnen het originele spelconcept. Je kunt dit spel in je eentje tegen de computer spelen, of deel het toetsenbord met een van je vrienden en speel tegen elkaar in de local 2-player modus.

Hoe speel je Retro Ping Pong?

Kies eerst via de menupagina de spelmodus uit, de moeilijkheidsgraad, en het aantal spelers. 

Het is de bedoeling dat je de bal met het batje vangt en terug stoot naar je tegenstander. Als je mist en de bal de achterlijn van jouw kant van de baan raakt, scoort je tegenstander een punt. Als je tegenstander mist, krijg jij een punt. De eerste speler die 7 punten scoort, wint de ronde.

De klassieke spelmodus (Classic Mode) spreekt voor zich. Blijf de bal terugslaan tot je 7 punten hebt. 

De Actie-spelmodus (Action Mode) is een beetje anders en vereist snel denkwerk en een beetje aanpassingsvermogen. Per ronde komen er namelijk nieuwe regels in het spel, en/of er verschijnen unieke hindernissen. Hier volgen een aantal voorbeelden:

 • Gravity Well (Zwaartekracht Zinkgat)
  Er verschijnen twee zwarte gaten in het veld. Als de bal in de buurt van deze donkere stippen komt, wordt hij van zijn koers getrokken en zwenkt een andere kant op.
   
 • Fog Zone (Mistzone)
  Er verschijnt een strook dikke mist in het midden van het veld. Wanneer de bal zich binnen deze mistige zone bevindt, wordt hij onzichtbaar. Blijf scherp en probeer te berekenen waar de bal tevoorschijn zal komen.
   
 • Multiball (Multi-bal)
  Er stuiteren meerdere ballen over de baan en jij moet ze allemaal proberen te blokkeren. In deze ronde zul je twee keer moeten scoren om je punt te winnen.
   
 • Robo Battle
  Er verschijnt een boze robot in het midden van het veld. Hij schiet op de batjes van beide spelers. Blijf de bal vangen maar ontwijk ondertussen ook de laserstralen.
   
 • Paddle Shattering (Batje-Versplinteren)
  Elke keer dat je de bal vangt, breekt het batje op de plek waar de bal terechtkwam. Probeer de bal dus met de uiteinden van het batje te raken. Zo beperk je de snelheid waarmee je batje krimpt. Hoe kleiner het batje, hoe moeilijker het wordt om de bal terug te stoten!

Dit zijn maar een aantal voorbeelden. Er zijn meer dan 12 unieke variaties die je in de Action-mode kunt spelen. Ontdek ze allemaal!

Spelbesturing

 • Gebruik de pijltjes omhoog en omlaag om het batje van speler 1 te besturen.
 • In de 2-speler modus kun je met de W- en S-toetsen het batje van speler 2 besturen.

Speel games die lijken op Retro Ping Pong

Pong is een van de allereerste spellen in de geschiedenis van videogames. Het is dus een echte klassieker. Bekijk ons overzicht van klassieke games om andere tijdloze videogames te ontdekken, of bezoek onze pagina met Atari-games om enkele geliefde vintage arcade games te spelen, zoals Breakout, Asteroids en Centipede.

Wie is de maker van Retro Ping Pong?

Retro Ping Pong is gemaakt door CoolMath.

Wanneer werd Retro Ping Pong uitgebracht?

Dit spel bestaat al een tijdje, maar verscheen op 20 september 2023 voor het eerst op onze site.