Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Dots and Boxes

Dots and Boxes is een strategisch puzzelspelletje dat ook wel Kamertje Verhuren wordt genoemd. Het is een spel voor twee spelers, en je kunt het ook op papier spelen. Trek om de beurt een lijn en sluit zoveel mogelijk vakjes.

Dit CoolMath-spelletje kun je tegen de computer spelen (de modus voor één speler), of een vriend uitdagen in de 2-player modus.  

Hoe speel je Dots and Boxes?

Het is de bedoeling dat je ‘kamertjes’ maakt door de stippen te verbinden. Als je het vierde streepje trekt waardoor je een vakje sluit, dan is dat kamertje van jou. De speler die het grootste aantal kamertjes heeft, wint het spel.

Dots and Boxes Strategie

Kamertje Verhuren is een strategisch spel waarbij je de tegenstander probeert te dwingen kamers aan je af te staan. Tijdens het spelen vormen zich vaak gangetjes die een keten onafgemaakte kamertjes voorstellen. 

Als je een kamertje sluit, krijg je een extra beurt. Zodoende kun je dus in één keer een keten afwerken en meerdere kamers veroveren. Vaak is het winnen van de langste ketens de sleutel tot de overwinning.

Je tegenstander zal je echter proberen te dwingen om de derde lijn van een doos te trekken. Daarmee geef je dus ongewild een keten weg, want zij kunnen dan de eerste kamer sluiten. 

Als ze op deze manier in een hoek gedreven wordt, zoek dan naar een korte keten om op te offeren. Jij kunt dan de langere ketens proberen te pakken.

Wees daarom ook voorzichtig als je tegenstander een keten aan jou opoffert. Waarschijnlijk proberen zij dezelfde strategie, dus hap niet meteen toe! Kijk eerst goed of je niet een kortere keten toegeworpen krijgt zodat je zometeen gedwongen wordt een langere weg te geven.

Spelbesturing

Gebruik de muis om een lijn te trekken tussen twee stippen.

Speel games die lijken op Dots and Boxes

Voor meer spellen zoals deze game kun je ook ons overzicht van uitdagende puzzelspelletjes bekijken. Of ga naar onze pagina met games voor 2 spelers om andere spelletjes te vinden die je thuis samen met je vrienden kunt spelen.

Wie is de maker van Dots and Boxes?

Dots and Boxes is gemaakt door CoolMath. 

Wanneer is Dots and Boxes op de site geplaatst?

Dit spel verscheen op 31 augustus 2023 voor het eerst op onze site.