Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden

Atari Pong

Dit is het spelletje waar het allemaal mee begon! Ga terug in de tijd met Atari Pong!

In het begin van de jaren 70 werd dit eenvoudige spelletje gezien als baanbrekend en revolutionair. Geloof het of niet, maar Pong is een van de meest invloedrijke titels aller tijden. Je bestuurt een peddel aan de linker- of rechterzijde van het scherm en neemt het op tegen de computer. De eerste speler met 11 punten wint!

Pong werd oorspronkelijk uitgebracht in 1972 en is geïnspireerd op een elektronisch pingpongspelletje. Gek genoeg was het nooit de bedoeling om het spelletje uit te brengen. Pong was eigenlijk bedoeld als een eenvoudige oefening gemaakt door de Amerikaanse programmeur Allan Alcorn. Toen twee van de medeoprichters van Atari zagen wat hij had gemaakt, wisten ze dat het een hit kon zijn. De rest is geschiedenis.

Pong heeft sindsdien talloze imitaties geïnspireerd en wordt gezien als 's werelds eerste commercieel succesvolle videospelletje. Het verscheen ook in tal van tv-shows, zoals That ‘70s Show en Saturday Night Live. Het spelletje maakt inmiddels zelfs deel uit van de permanente collectie in het Smithsonian in Washington DC!

Hoe speel je Pong?

De regels van dit tijdloze arcadespelletje zijn simpel. De eerste speler met 11 punten wint. Bestuur ofwel de linker- of de rechterpeddel en probeer het balletje voorbij je geautomatiseerde tegenstander te krijgen.

Spelbediening

Muis

  • GEBRUIK DE MUIS om je peddel te bewegen.
  • KLIK MET LINKS om elke ronde te beginnen.

Toetsenbord

  • DRUK OP PIJL-OMHOOG EN PIJL-OMLAAG om elke ronde te beginnen en je peddel te bewegen.

Soortgelijke spelletjes

Zoek je nog meer klassieke online spelletjes? Probeer dan deze geweldige titels dan eens!

  1. Mr. Pong
  2. Christmas Pong
  3. Air Hockey Online
  4. Table Tennis Pro

Wie is de maker?

Pong is gemaakt door Atari.