Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden
Toevoegen aan favorieten
Log in of Meld je aan om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beschrijving
Theatermodus
Theatermodus
Volledig scherm

Gin Rummy

Gin Rummy is een populair kaartspel voor twee spelers. Het doel is om de  kaarten te verzamelen die je nodig hebt om rijtjes af te maken. Zorg dat je aan het einde van de ronde minder losse punten (deadwood) overhoudt dan je tegenstander.

Hoe speel je Gin Rummy?

Gin Rummy wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 speelkaarten. Elke speler krijgt 10 willekeurige kaarten toebedeeld. De resterende kaarten vormen de voorraadstapel en één kaart gaat naar de aflegstapel.

Spelers kunnen kiezen om een nieuwe kaart van de stapel te trekken óf de bovenste kaart van de aflegstapel te pakken. Het doel is om zo veel mogelijk rijtjes te maken. Er zijn twee soorten rijtjes:

  • Een rijtje van drie of meer opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur (bijv. harten 5-6-7)
  • Een setje van drie of vier kaarten van dezelfde rang (bijv. 8-8-8)

Door rijtjes te maken en kaarten die je niet kunt combineren weg te doen, verminder je het aantal losse kaarten in je hand. Losse kaarten heten deadwood (dood hout), en je deadwood count is de puntenwaarde van alle losse kaarten die je hebt. Deze puntentelling zie je linksonder tijdens het spel. De aas telt voor 1 punt en de boer, dame, en heer tellen allemaal voor 10 punten.

Als je genoeg rijtjes hebt gemaakt en denkt dat jouw deadwood-telling lager is dan die van je tegenstander, kun je kloppen om de ronde te beëindigen. Beide spelers moeten dan hun kaarten laten zien. Het verschil tussen de scores vormt het puntentotaal dat de winnende speler in die ronde scoort. Het doel is om als eerste 100 punten bij elkaar te sprokkelen.

Maar pas op! Als je klopt en je tegenstander blijkt een lagere deadwood-telling te hebben, dan wint de speler met het lagere aantal strafpunten. Dit heet undercutting. In zo’n geval krijgt de winnaar er nog eens een bonus van 20 punten bij!

Als je een nieuwe kaart trekt die je aan een rijtje kunt toevoegen en je hierdoor helemaal geen deadwood-kaarten meer overhoudt, dan heb je een Gin Hand. Je kunt dan Gin! uitroepen door op de knop te drukken. Je wint direct de ronde en ontvangt bovendien een gin-bonus van 25 punten!

(Let op: af en toe wordt je eraan herinnerd dat je een kaart moet weggooien. Er verschijnt dan een pijltje dat naar je kaarten wijst. De kaart die je wegdoet hoeft niet de kaart te zijn waar dit pijltje toevallig naar wijst!)

Spelbesturing

Gebruik de muis om te spelen.

Speel meer gratis online spelletjes zoals als Gin Rummy

Als je dit kaartspelletje leuk vindt en meer van dit soort games wilt spelen, bekijk dan ons volledige overzicht van gratis online bord- en kaartspellen. Hier vind je veel solitaire spelletjes en allerlei andere gratis spelletjes met kaarten. Ook vind je er nog een aantal andere gerelateerde verzamelingen, bijvoorbeeld ons aanbod gratis dobbelspelletjes.

Wie is de maker van Gin Rummy?

Gin Rummy is gemaakt door RedFoc.

Wanneer werd Gin Rummy voor het eerst uitgebracht?

Dit spel is uitgebracht op 8 februari 2024.