Ben je ouder of jonger dan 18?

Wij begrijpen dat het belangrijk is dat minderjarigen op een veilige manier gebruik maken van het internet. We beschouwen het ook als onze verantwoordelijkheid om de website kindvriendelijk te maken en inhoud te tonen die bij jouw leeftijdsgroep past. Als je aangeeft dat je nog geen 18 jaar of ouder bent, zal je daarom automatisch geen advertenties te zien krijgen die bedoeld zijn voor een oudere doelgroep.

Jonger dan 18
18 jaar of ouder

Categorieën

spellen

Geen games gevonden

Clean The Ocean

Clean The Ocean is een leuk educatief spelletje dat is gemaakt in samenwerking met de bekende voetballer Lionel Messi en de milieuorganisatie Join the Planet.

Dit spel gaat samen met de release van een beperkte oplage gesigneerde exemplaren van Messi's linkerschoen. Deze bijzondere collector’s items zijn namelijk gemaakt van gerecycled plastic dat uit de Paraná-rivier is gevist in de Argentijnse stad Rosario, waar Messi is opgegroeid.

Maar de Paraná-rivier is slechts een van de vele waterwegen, meren en oceanen op aarde die ernstig vervuild zijn door plastic afval. In dit spel kun je dit belangrijke werk voortzetten om de aarde te redden door meer plastic uit rivieren en zeeën te vissen.

Hoe speel je Clean The Ocean?

Ga met je boot op zoek naar plastic en ander afval dat in het water drijft. Gooi je net uit en trek al het afval dat je kunt vinden aan boord. Als je boot vol is, vaar je terug naar je basis om het afval in de juiste recycling-bakken te sorteren.

Pak de juiste voorwerpen op en verplaats ze naar de open bak. Als je alle passende voorwerpen in die bak hebt gegooid, dan gaat de volgende bak open. Nadat je al het afval gesorteerd hebt, kun je terug naar je boot en op zoek gaan naar meer materialen om te recyclen.

Door troep uit de oceaan te vissen wordt het water geleidelijk schoner. Je ziet al snel wat verbetering in de gebieden waar je de vervuiling hebt aangepakt. Blijf doorgaan en spaar punten voor langere netten, meer laadruimte op de boot en nieuwe gebieden om te verkennen!  

Spelbesturing

  • Gebruik de muis om de boot te besturen
  • Het net wordt automatisch uitgeworpen als je de boot dicht genoeg bij het drijvende afval brengt

Speel meer gratis online spelletjes zoals Clean The Ocean

Kijk voor meer spellen met internationale voetbalsterren op onze overzichtspagina met voetbalspelletjes.

Wil je meer eco-spelletjes spelen waarin je kunt helpen de planeet te redden door schoon te maken en te recyclen, probeer dan de spellen Eco Recycler en De Smurfen: Ocean Cleanup.

Wie is de maker van Clean The Ocean?

Clean The Ocean is gemaakt door Azerion Casual Games.

Wanneer werd Clean The Ocean voor het eerst uitgebracht?

Dit spel is uitgebracht op 1 maart 2024.